Duo Ebano – Italiaans kamermuziek ensemble

Concert | zo 19 mei 2019 | 12:00 - 13:30


Duo Ebano is een jong kamermuziek-ensemble bestaande uit twee Italiaanse musici, klarinettist Marco Danesi en pianist Paolo Gorini. Zij ontmoetten elkaar voor het eerst aan het Conservatorio Giuseppe Verdi in Milaan en hun wegen kruisten elkaar weer in Amsterdam in 2015. Dat leidde tot de oprichting van hun ensemble.

In het seizoen 2015-2016 speelde Duo Ebano in verschillende grote Nederlandse zalen zoals het Concertgebouw en het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam en in De Doelen in Rotterdam. Het duo werkte ook samen met violist Daniele Richiedei in het Milano Musica Festival. Het duo hield zich aanvankelijk vooral zich bezig met het klassieke en romantische repertoire maar het richtte gaandeweg zijn de belangstelling ook op de hedendaagse muziek. Dit zorgde er onder andere voor dat zij een aantal wereldpremières speelden en deelnamen aan een internationale compositiewedstrijd.

Prestigieuze ‘Dutch Classical Talent Tour ‘

Hun talent blijft niet onopgemerkt. In januari 2017 wonnen zij de Toonzaal Prijs, de Publieksprijs en de Omroep MAX Jong Talentprijs in de Storioni Toonzaal Competitie in Den Bosch. Onlangs won het duo de tweede prijs tijdens de Ysaye Chamber Music Competition in Luik en zij ontvingen de eerste prijs (ex-aequo) tijdens de Salieri-Zinetti Competition voor kamermuziek in het Italiaanse Verona.

Onlangs werd Duo Ebano werd geselecteerd voor de prestigieuze ‘Dutch Classical Talent Tour ‘ 2019-2020. (ontstaan uit ‘het Vriendenkransconcours’ en ‘het Debuut’ waar veel, inmiddels zeer bekende, musici hun carrière startten). Voor klarinettist Marco Danesi en pianist Paolo Gorini betekent het dat ze de komende tijd van veel meer grote zalen in Nederland het podium zullen betreden en in 2020 samen met drie andere geselecteerde kandidaten aan de finale deelnemen.

Dichtbij de muziek

Maar…  zondag 19 mei om 12.00 uur gaan ze in Huis Kernhem een concert verzorgen. Op het programma staan werken van Schumann, Rota, Bernstein, Danzi en Von Weber. Een gevarieerd programma en hun gewoonte om de muziek steeds toe te lichten zullen ervoor zorgen dat een ieder zich zeer betrokken kan voelen bij de uit te voeren werken.

Tickets

Kaarten voor het concert zijn vanaf 11.30 uur verkrijgbaar aan de zaal.
De kosten zijn € 10,00 inclusief een consumptie. Er kan alleen contant betaald worden.