Delta Consort – ‘Banchetto Musicale’

Concert | zo 21 januari 2018 | 12:00 - 13:30


Delta Consort is een ensemble met een passie voor muziek uit de 16de en 17de eeuw, met name de Italiaanse muziek.

Het ensemble wil zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met deze schitterende, virtuoze en experimentele muziek. Delta Consort streeft er naar om deze muziek uit te voeren zoals die 400-500 jaar geleden ook geklonken zal hebben. Behalve dat de musici op (kopieën van) historische instrumenten spelen, zijn research en manuscripten en traktaten lezen belangrijke onderdelen van hun werk.

Delta Consort bestaat uit
Sanne Vos (dulciaan en blokfluit)
Elisabeth Opsahl (zink en blokfluit)
Hugo Bakker (orgel/klavecimbel).

In 2016 heeft het Delta Consort, samen met trombonist Victor Belmonte en violist David Alonso) een serie concerten rondom de beroemde wetenschapper Galileo Galilei georganiseerd en op verschillende podia uitgevoerd.

‘Banchetto Musicale’

Op het menu van dit muzikale banket op 21 januari treft de fijnproever ‘gerechten’ aan van diverse componisten, onder wie Girolamo Frescobaldi, Dario Castello, Giovanni Battista Fontana en Nicolaus a Kempis. Deze laatste is de enige Nederlandse componist in het verder Italiaanse gezelschap. Velen van hen waren indertijd werkzaam in Venetië, toen een van de belangrijkste steden in Europa voor wat betreft de ontwikkeling van de kunstmuziek tussen 1550-1650.

Toegangskaarten
Kaarten voor het concert zijn vanaf 11.30 uur verkrijgbaar aan de zaal. De kosten zijn € 10,00 inclusief een consumptie.

Zie ook de website van Delta Consort