De Concullega’s – Tussentijd

Expositie | za 28 augustus 2021 - zo 12 september 2021 | 12:00 - 17:00


Marjan van Holthe

De Concullega’s is een kunstenaarscollectief bestaande uit Marjan van Holthe, Josien Eulderink, Ginni Fleck & Diana Edes. Zij exposeren textiele werken.

De Concullega’s kijken terug naar de ‘Tussentijd’ waarbij ieder alleen werkte en de inspiratie van dichtbij gehaald werd. Beeldend werk gemaakt in deze Tussentijd laat zien waar wij thuiskomen ervaren. Stadsgeluiden, rollende golven, verbeeldende verhalen en zingende tuinvogels vertaald naar textiele werken. Hierdoor is het geëxposeerde werk zeer divers. Abstract en figuurlijk werk wisselen elkaar af. De uitvoeringen variëren van de dynamische touch van Ginni en Marjan naar het verfijnde werk van Josien en Diana.

Marjan van Holthe laat in haar werk graag ruimte voor toevallige wendingen. Met spontane ingevingen en aanvullingen op wat het beeld vraagt groeit het werk naar een onbedacht beeld. Vergelijkbaar met het leven wat onverwachte wendingen geeft.

Josien Eulderink

Josien Eulderink maakt wandpanelen en objecten. Ze zijn kleurrijk, organisch, tactiel en vaak met een ‘doorleefd’ uiterlijk. Soms is het werk meer geïnspireerd op de natuur of op een culturele bron, zoals een reis, keramiek of smeedwerk. Soms ligt er een filosofische gedachte aan ten grondslag. Al associërend maakt ze er een eigen mix van, realistisch of pure fantasie.

Ginni Fleck maakt kunst om diep in haarzelf die plek te vinden die groter is dan zijzelf. Ze is gefascineerd door technieken en materialen en is dol op mixed media, vooral vanwege de enorme variatie in techniek en beeld die je daarbij kunt gebruiken. Ze houdt van collage, gelaagdheid, zichtbare textuur en diepte. Ze werkt zowel figuratief als abstract.

Voor Diana Edes is de natuur een inspiratiebron voor haar werk hoewel de materialen soms iets anders vertellen. Ze houdt van contrasten: grof en fijn werk gaan samen of wisselen elkaar af. Natuurlijke en niet natuurlijke materialen. Oude verhalen en en achtergronden maken steeds meer deel uit van waar ze naartoe wil en hoe ze wil werken. Ze probeert graag nieuwe dingen
uit, soms iets wat ze al heel lang wil, maar ook waarvan ze nooit had gedacht dat het wat zou worden.

Meer informatie over de kunstenaars kunt u vinden op de website www.concullegas.nl

Diana Edes

Ginni Fleck