Daniël Haans – De tijd achteruit

Expositie | za 9 oktober 2021 - zo 24 oktober 2021 | 12:00 - 17:00


Daniël Haans exposeert onder de titel ‘De tijd achteruit’ etsen en schilderijen waarbij het terugbrengen van de romantiek centraal staat.

Over de titel zegt Daniel:
“De titel de tijd achteruit heeft betrekking op mijn eigen werk en mijn ontwikkeling als kunstenaar. Decennialang zijn er veel kunststromingen geweest en ook tegenwoordig staat veel in het teken van “vernieuwing”…. Echter reeds vanaf mijn kindertijd schilder ik vanuit mijn gevoel. En dan komt toch klassieke kunst en dan vooral het romantische naar boven. Dat uit zich in stillevens en landschappen waarbij de romantiek overheersend is. Soms op de grens van magisch realisme. Vandaar dat zowel de kunstenaar als het werk niet hun tijd ver vooruit zijn maar ergens de tijd achteruit. In de huidige – vluchtige – maatschappij met veel ontsierde landschappen, een melancholieke droom”.

Daniël Alexander Haans is geboren in 1981 in Krommenie. Vanaf zijn kindertijd tekent en schildert hij. Later studeerde hij aan het Grafisch Lyceum. Inmiddels is hij een gewilde docent en leermeester en kunstschilder van klassieke, romantieke kunst in de vorm van vooral landschappen en stillevens. Ondanks zijn medische belemmering (blind geworden aan één oog door een chronische ziekte) is hij een bijzonder kunstenaar die schrijft, schildert en musiceert.