Muz!nder: Klezmermuziek ‘Jidl Mitn Fidl’

Concert | zo 17 februari 2019 | 12:00 - 13:30


Muz!nder is een breed georiënteerd collectief van podiumkunstenaars, dat vanuit een klassieke achtergrond thuis is in verschillende muzikale disciplines.

In wisselende samenstelling en stijl biedt Muz!nder concerten en klein muziektheater.

In Huis Kernhem brengen vier musici een programma ten gehore met muziek van Joodse componisten, Sefardische liederen en (nieuwe) klezmermuziek. De uitbundige Rootveld Klezmer Suite van Annette Kruisbrink wordt uitgevoerd, maar ook hoor je prachtige muziek van o.a. Bloch, Ligeti en Pieter van der Staak.

 

 

Annette studeerde gitaar en compositie aan het conservatorium van Zwolle en groeide uit tot één van de meest vooraanstaande hedendaagse gitaarcomponisten ter wereld. Met haar verrassende composities (inmiddels al bijna 400!) won ze vele prijzen. Haar werk is dikwijls voorzien van een dosis humor en maatschappelijke betrokkenheid. Als gitarist trad ze op in o.a. Argentinië, Thailand en in diverse Europese landen en speelt ze in diverse kamermuziek ensembles zoals Het Anido Gitaarduo, Duo Kruisbrink & Van Essen, Trio Trobairitz en Ensemble Muzinder. Als docent is ze verbonden aan Gitaarschool Anido.

Annette is een veelgevraagd jurylid bij gitaar- en compositieconcoursen, is producer van 24 CD’s met haar composities en schreef een groot aantal didactische werken en methodieken voor gitaar.

 

Eberdine begon op 8-jarige leeftijd met klarinetlessen in West-Brabant. Zij speelde daar bij verschillende harmonie-orkesten, big bands en ensembles. Na de 2-jarige vooropleiding aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, vervolgde zij haar studie aan het ArtEZ- conservatorium Zwolle bij klarinettist Frans de Jong. Zij studeerde hier in 2005 af. Verder volgde ze lessen bij oa Maarten Jensen en Jan Jansen. Als klarinettiste is Eberdine actief in verschillende ensembles en orkesten, waaronder Filharmonie Noord, het Nederlands Politie Orkest en Muzinder. Met Filharmonie Noord speelde ze oa in Opera Spanga’s Aida en MacBeth.

Al sinds haar studie is Eberdine zeer actief als docente klarinet. Momenteel geeft zij lessen via Scala Centrum voor de Kunsten in omgeving Meppel/Hoogeveen. Ook werkt zij de laatste jaren steeds meer in het basis- en voortgezet onderwijs als muziekdocente en is sinds september 2018 gestart met de Opleiding Docent Muziek aan het ArtEZ-conservatorium in Zwolle. Lesgeven is voor haar een erg leuk, uitdagend en belangrijk onderdeel van haar beroepspraktijk als musicus.

 

Myrthe is professioneel celliste, ze is afgestudeerd aan het conservatorium te Zwolle bij Maria Hol en Ran Varon. Sindsdien geeft Myrthe met veel plezier les aan jong en oud, beginner en gevorderde, kortom iedereen die nieuwsgierig is naar de cello.

Naast het lesgeven bij Kunstcentrum Gigant in Apeldoorn en in haar eigen praktijk in Harderwijk is ze ook actief als uitvoerend musicus. Momenteel speelt Myrthe in het Ars Musica Orkest, Trio Verano, Instrument van Vrede en Muzinder.

Daarnaast is Myrthe flexibel en breed inzetbaar; ze speelt mee met koorbegeleidingen, lichte muziek, kleine en grote projecten. Myrthe houdt van kamermuziek, orkestwerken, koorbegeleidingen, lichte muziek en nog zoveel meer en heeft vele cd-, dvd- en tv opnames gedaan.

 

 

Isabelle begon op haar achtste met vioolspelen. Ze speelde in het Fries Jeugdorkest en later in het Nationaal Jeugdorkest waarmee ze veel podiumervaring opdeed in binnen- als buitenland. Vanaf 2007 studeerde ze Klassiek Viool aan het conservatorium van Zwolle, waar ze lessen volgde bij Sylvia van der Grinten. Na haar bachelorexamen te hebben voltooid vervolgde ze haar lessen bij Sarah Kapustin, waar ze in juni 2014 haar masterdiploma “Uitvoerend Musicus” behaalde. Ze volgde masterclasses bij Philippe Graffin, Viktor Kuznetsov, Moshe Hammer, Vadim Brodski en Walter Burian. Momenteel musiceert ze in verschillende producties waarin de meest uiteenlopende muziekstijlen aan bod komen. Zo ging ze mee op tour als violiste bij de Kersttour ‘Als jij het zegt’ van Herman van Veen.

Verder speelt ze in orkesten, ensembles (waaronder Trio Verano, Musica Michaelis, Ars Musica en Muzinder), waarbij ze het hele land doorreist.  Ze speelt daarnaast in een band, Scott & Young. Naast haar werk als uitvoerend musicus vindt ze het heerlijk om vioolles te geven, ze is daarnaast ook verbonden aan het Leerorkest. Isabelle is als viooldocente actief bij Kunstbedrijven Westerkwartier, de Spelerij in Elburg en geeft privéles aan huis.

 

Toegangskaarten
Kaarten voor het concert zijn vanaf 11.30 uur verkrijgbaar aan de zaal.
De kosten zijn € 10,00 inclusief een consumptie. Er kan alleen contant betaald worden.