BroeiArt – In alles, een oogopslag

Expositie | za 30 september 2023 - zo 22 oktober 2023 | 12:00 - 17:00


Trui Raaijmakers

BroeiArt is een keramisten-kunstenaarscollectief. De vier deelnemers hebben elkaar leren kennen op de Academie Arendonk, waar ze ook afstudeerden. De vriendschap die daar is ontstaan en de interesse in elkaars werk krijgt nu een vervolg in BroeiArt. De titel ‘in alles, een oogopslag’ verwijst naar het gegeven dat je veel kunt zien – om je heen, in de natuur, kunst – wat je niets doet, en ineens je oog op iets kan vallen waardoor je gegrepen wordt.

Paula Couwenbergh

De vier leden van het collectief zijn Marlies Brug, Paula Couwenbergh, Trui Raaijmakers en Ingrid Verhoef. Trui Raaijmakers heeft dit jaar de 6e plaats behaald bij de Nationale Keramiekprijs. Paula is niet alleen keramiste, maar ook glaskunstenaar en heeft in zowel binnen- als buitenland geëxposeerd. Het werk van Ingrid was al vaker te zien in Kernhem. Een aantal jaren geleden won zij ook de juryprijs van de AmateurXpositie in Huis Kernhem. Marlies maakte voor de ontwerpwedstrijd van Cor Unum het werk ‘Schouderklop’, waarmee ze bij de 20 finalisten hoorde.

De leden van BroeiArt zijn dan wel allemaal keramist/beeldend kunstenaar, maar hun werk is zeer divers. Op de expositie is een selectie van ieders werk te zien, een eenheid in verscheidenheid.

Tevens zijn er twee gastexposantes. Eva Inez Dagevos is afgestudeerd fotograaf; voor deze expositie maakt zij met een selectie uit haar werk een aansluiting bij de keramische objecten. De tweede gastexposante is Marijke Pielage die enkele schilderijen exposeert. Meer informatie over de kunstenaars is te vinden op hun websites:

Marlies Brug

Marlies Brug
Paula Couwenbergh
Trui Raaijmakers
Ingrid Verhoef
Eva Inez Dagevos
Marijke Pielage

BroeiArt

Ingrid Verhoef