Binnenstebuiten: eindexamenkandidaten exposeren

Expositie | za 5 juni 2021 - zo 20 juni 2021 | 12:00 - 17:00


Studenten van de Vrije Academie ’t Pad exposeren als onderdeel van hun eindexamen schilderijen onder de titel Binnenstebuiten.

De vrije academie ’t Pad is een unieke academie waar de ontwikkeling van zowel het beeldend vermogen als de persoonlijke belevingswereld van studenten en cursisten geïntegreerd is in een vernieuwende vorm van leren. Een van de opleidingen die hier gevolgd kan worden is die tot Holistisch Beeldend Kunstenaar. Hierbij staat het unieke scheppende vermogen van ieder mens centraal. Kunst beweegt zich immers tussen enerzijds de directe menselijke emotie en anderzijds de vaardigheid van de objectieve waarneming (d.w.z. het gebruik van materiaal en techniek en inzicht in de beeldelementen). Dit alles bij elkaar wordt  het scheppende vermogen genoemd. Op dit scheppende vermogen zitten door onze educatiecultuur vaak blokkades, zoals bijvoorbeeld het idee dat kunst ontstaat uit ‘magische inspiratie’, of dat kunst alleen kunst is als je heel getalenteerd bent en zomaar meteen ‘mooie’ dingen maakt.

Studenten van de Vrije Academie ’t Pad zoeken naar hun authentieke beeldend vermogen en geven expressie aan wat hun raakt, waarbij ze materiaal, techniek en beeldelementen als medium inzetten. Hiermee leren ze de toeschouwer met een open blik te kijken naar wat kunst kan communiceren.

Studenten studeren op persoonlijke inzet en op persoonlijk niveau af.