ColorFlow – Beatrice Martinetz en Jenni Vandeberg

Expositie | zo 9 september 2018 | 12:00 - 17:00


Van 1 september tot en met 16 september exposeren Beatrice Martinetz en Jenni Vandeberg in Huis Kernhem te Ede met schilderijen, pastelkrijt tekeningen en mozaïek objecten.

Beatrice Martinetz is grafisch ontwerpster. Door het experimenteren met materialen en gereedschap ontdekte ze dat het grafische vak haar slechts beperkte vrijheid bood en zo kwam zij tot het kunstenaarschap.

Felle kleuren

Haar werken zijn zeer divers en komen vaak in een ‘flow’ tot stand. Een bepaalde stijl is bij haar dan ook ver te zoeken. Omgeving, gevoelens, gebeurtenissen bepalen haar werk.

Haar felgekleurde doeken zijn levendig door het gebruik van zwierige kwast of paletmes. Soms herkenbaar, soms abstract. Haar doel is het om bij de toeschouwer een blij en onbezorgd gevoel op te roepen.

Voor meer info over Beatrice Martinetz bezoek de website.

 

 

Jenni Vandeberg laat haar werk spontaan ontstaan. Aan het begin weet zij zelden wat het eindresultaat wordt. Zij is voortdurend in gesprek met het object waar zij aan werkt. Zo ontstaan vorm en kleur in een natuurlijk proces

Materiaal uit de natuur

Veel van haar materiaal komt rechtstreeks uit de natuur, zoals boomstronken en kiezels, die zij tijdens haar wandelingen aantreft. Zij laat zich er graag door inspireren. Jenni werkte als lerares Handenarbeid. Momenteel begeleidt zij mozaïek workshops.

Voor meer info over Jennie Vandeberg bezoek de website.

ColorFlow

De expositie is geopend op zaterdagen en zondagen van 12.00-17.00 uur. De toegang is gratis.
Op zondag 16 september opent de expositie om 14:00 uur in verband met een koffieconcert.