24e Kernhem Amateur-Xpositie

Expositie | za 6 januari 2018 | 12:00 - 17:00


24e Kernhem Amateur-Xpositie: 9-12 2017 t/m 07-01 2018

Ingrid Verhoef met “Twist” winnaar Amateur-Xpositie
Met het kunstwerk “Twist” is Ingrid Verhoef door de vakjury uitgeroepen tot winnaar van de 24e Kernhem Amateur-Xpositie. De jury was unaniem in haar oordeel over dit werk dat is opgebouwd uit porselein en touw.

Tegenstellingen in balans
Uit het juryoordeel: “Er is gekozen voor een werk dat in eerste instantie vragen oproept: wat is het, wat wil de kunstenaar vertellen. In tweede instantie verenigt het allerlei tegenstellingen in zich, zoals: hemels/aards, fragiel/kracht, strak/grillig.

Vanuit elke gezichtshoek is het werk in balans en daardoor blijft het spannend. De titel bevestigt de inhoud van het werk.”

 

Publieksprijs en nummer twee
Cor Lourens viel met “De kracht van Spinazie” – een olieverf op paneel – dubbel in de prijzen. De vakjury zette het werk op de tweede plek.

Bij het publiek was de voorstelling met Olijfje zelfs de favoriet onder de vele inzendingen.

De jury was onder de indruk van de perfecte beheersing van techniek in het werk. “Deze techniek wordt gecombineerd met speelsheid in de compositie en een dosis humor. Het schilderij van Cor Lourens biedt de fantasie alle ruimte.”

Derde plaats
“Escher in beuken, eiken en noten” van Ton Kalfs legde beslag op de derde plaats.

Uit het juryoordeel: “De kracht van dit werk is eenvoud, perfectie en het effect van de techniek. Het werk van Ton Kalfs straalt intensiteit, geduld en liefde uit voor het gemaakte. Het ontstijgt de alledaagsheid van een gebruiksvoorwerp. Net als een Escher laat het zich, op verschillende manieren, ruimtelijk zien.”

 

 

Nog te zien tot en met 7 januari 2018
De bekroonde werken en alle andere inzendingen van Edese amateurkunstenaars zijn de komende weken nog te bewonderen in Huis Kernhem.

De vakjury van de 24e Kernhem Amateur-Xpositie  bestond dit jaar uit: Inge Roos, Stijn Ockeloen en Jaap Klomp