26e Kernhem AmateurXpositie – thema ‘Vrijheid’

Expositie | zo 12 januari 2020 | 12:00 - 17:00


Nederlanders tot 75 jaar hebben altijd in vrede geleefd en dat is niet vanzelfsprekend.  De AmateurXpositie van Huis Kernhem staat daarom dit herdenkingsjaar in het teken van ’75 jaar Vrijheid’. Zaterdag 21 december 2019 om 15.00 uur wordt de expositie feestelijk geopend. De expositie loopt van 21 december 2019 t/m 19 januari 2020. 

De jaarlijkse AmateurXpositie is een begrip bij kunstminnend Ede. Traditioneel is de expositie ook nu weer rond de Kerst en de jaarwisseling, alweer voor de 26e maal. Huis Kernhem biedt in die periode een podium aan amateurkunstenaars uit de gemeente Ede. Volgens open inschrijving kan iedere amateurkunstenaar zich inschrijven met één werk. Of dat nu een schilderij is, ets of foto, een beeld of ander ruimtelijk object, een installatie of multimediale uiting, voor elk artistiek soort werk is plek. Ook dit jaar hebben weer veel Edese kunstenaars zich aangemeld voor deze unieke mogelijkheid om hun talent aan de wereld te tonen.

75 jaar Vrijheid

De AmateurXpositie wil dit jaar aansluiten bij de landelijke viering van ’75 jaar Vrijheid’. Vrijheid is een heel ruim begrip. De hoofdvraag van de expositie luidt dan ook: “Wat betekent vrijheid voor jou?” Inzendingen vanuit een ander thema waren ook mogelijk en welkom.

Jury- en Publieksprijs
Aan de 26e AmateurXpositie zijn ook prijzen verbonden. Alle werken worden beoordeeld door een vakjury, die de drie meest bijzondere werken zal eren. Daarnaast mogen alle bezoekers van de expositie een stem uitbrengen op hun favoriete werk. Het werkstuk met de meeste stemmen wordt beloond met de publieksprijs. De prijsuitreiking op zaterdag 11 januari 20200 om 15.30 uur. De laatste expositie dag is zondag 21 januari 2020, dus de winnaars krijgen lekker lang de spotlight op zich gericht.