Schrijf u in voor ‘Dit moet je zien’

In het weekend van 23 en 24 september worden de tentoonstellingszalen van Huis Kernhem op een bijzondere manier gevuld. Namelijk door U! Waar we anders altijd kunstenaars de ruimte bieden om hun werk en verhaal te vertellen, willen we nu U uitnodigen om te exposeren. Met werk en objecten die voor u belangrijk zijn, die u mooi vindt of een bijzonder verhaal hebben. U mag aandragen wat u wilt: schilderijen, beeldjes, voorwerpen, foto’s, kunstzinnige werkstukken of souvenirs. Kunst of kitsch. Het kan gaan om werk dat u zelf hebt gemaakt, heeft gevonden, gekocht of geërfd…. U heeft vast wel iets in huis dat apart is, mooi of opvallend. Denk vooral aan iets waar een verhaal aan vastzit, waar u trots op bent, of een object dat eigenlijk iedereen moet zien of beleven.
Altijd al geïnteresseerd in kunstzinnige uitingen en wat anderen daar mee willen zeggen? Dit is uw kans om uzelf te uiten! Anders dan bij de jaarlijkse AmateurXpositie ligt de nadruk niet op uw eigen werk, maar ook dat mag. Doe mee en lever een werk of object in met een verhaal.

Praktische Informatie

Aanmelden: tot en met 15 september via het deelnameformulier op onze site. We hebben plek voor zo’n 50 werken en objecten.

Wat is uw verhaal: bij de inname van de werken in Huis Kernhem maken we een foto van het werk voor een tentoonstellingsbrochure. Ook willen we met iedereen bij een kopje koffie, thee of drankje even kort stilstaan bij zijn/haar bijdrage aan de tentoonstelling zodat we in een paar zinnen kunnen opschrijven waarom u het wil exposeren, wat het voorstelt of interessante info over de herkomst etc. Het is prettig als u dat al bij de aanmelding op de site hebt aangegeven, of uitgeschreven bij u heeft.

Waar moet het werk technisch aan voldoen: zorg dat wat u brengt zelfstandig kan staan (op een sokkel, in een vitrine, of op de grond) of veilig (met een draad) opgehangen kan worden. Als alle werken binnen zijn, dan maken we er een mooie en evenwichtige tentoonstelling van. Goed om te weten, onze expo-ruimte is elektronisch beveiligd.

De expositie: te zien in het weekend van 23 en 24 september onder de titel ‘Dit moet je zien!’. Dan is er ook een brochure met alle werken en verhalen digitaal en gedrukt beschikbaar.