Coronacrisis – Maatregelen Huis Kernhem

In dit nieuwsbericht houden wij u op de hoogte van de maatregelen die wij treffen gebaseerd op de adviezen en instructies van RIVM en overheid. Wij verzoeken u vriendelijk voorafgaand aan een bezoek aan Huis Kernhem dit bericht te volgen. Uiteraard zullen wij de abonnees op onze nieuwsbrief met extra bulletins informeren zodra dit noodzakelijk is.

Update 2020-11-17 – Huis Kernhem weer open!
Nu de overheid de extra maatregelen heeft beeindigd, is Huis Kernhem weer geopend vanaf zaterdag 21 november. Kom genieten van de fraaie expositie van Marjan Riesebos en John Stultjens. Zie verder de agenda voor de rest van ons programma.

Update 2020-11-04 – Verplichte sluiting van twee weken
Tijdens de persconferentie van 3 november is aangekondigd dat musea en theaters verplicht zijn de deuren te sluiten voor een periode van twee weken. Huis Kernhem zal dus ook minimaal twee weken gesloten zijn. Dit heeft als gevolg dat de expositie van Marjan Riesebos en John Stultjens moet worden onderbroken (deze expositie is verlengd tot en met 6 december!) en de expositie van PEK geen doorgang kan vinden. De expositie van PEK zal worden verschoven naar 2021. Verder is het concert op 15 november van Oihana Aristizabal Puga & Lineke Lever verplaatst naar 17 oktober 2021. Het inschrijven voor de amateurXpositie (eerder vastgesteld op 18 november) wordt minimaal met een week uitgesteld. Het concert van de Andersons op 29 november is verplaatst naar 19 september 2021.
Wij volgen de berichtgeving van de overheid en zullen over twee weken vaststellen of er consequenties zijn voor de resterende programmering in 2020.

Update 2020-09-28 – Aangescherpte maatregelen overheid
De aangescherpte maatregelen die door de overheid eind september zijn aangekondigd, zijn niet van invloed op onze evenementen in Huis Kernhem. Voor onze concerten gold reeds een maximum van 20-30 bezoekers (afhankelijk van hoeveel bezoekers uit 1 huishouden zich aanmelden en naast elkaar mogen zitten).

Update 2020-08-21 – Maatregelen tijdens onze concertreeks
In september begint onze nieuwe concertreeks van het seizoen 2020/21, met elke maand een jazz- en een klassiek concert. Tijdens de concerten zijn minder plaatsen beschikbaar om de benodige afstand tussen bezoekers te garanderen. Personen uit één gezin kunnen wel naast elkaar zitten. Onze klassieke concerten programmeren we nu twee keer op de middag: om 12:00 en 14:00. De voorstelling wordt tot 1 uur ingekort en er wordt geen pauze gehouden. Verder kunt u uitsluitend vooraf on-line kaarten aanschaffen. De details treft u aan bij de gegevens over de afzonderlijke concerten in onze agenda en in het bestelproces.
Bij onze jazz-concerten houden we wel één voorstelling aan, om 16:00. U kunt voor de jazz-concerten vooraf kaarten reserveren en bij het verwerken van de reserveringen kunnen we het maximaal aantal bezoekers vaststellen dat toegelaten kan worden tot de zaal. Raadpleeg verder onze agenda.

Update 2020-08-01 – Maatregelen tijdens onze exposities
Op 1 augustus begint onze programmering voor de exposities van het seizoen 2020/21. Tijdens deze exposities dient u 1,5 m afstand te houden tot de andere bezoekers. We hebben een eenrichtings-looproute ingesteld. Bij de entree treft u een dispenser aan met desinfecterende gel.

Update 2020-06-12 – Huis Kernhem opent nieuwe culturele seizoen op 1 augustus
We gaven kort geleden aan dat Huis Kernhem het programma hervat op 22 augustus. Deze week zijn we met twee kunstenaars overeengekomen een expositie te starten op 1 augustus. Marieke Bouman en Annelies Barendrecht exposeren vanaf deze datum een selectie uit hun oeuvre. Lees hier verder over deze expositie. We nemen uiteraard alle maatregelen overeenkomstig de eisen en richtlijnen van de overheid voor een veilig bezoek aan Huis Kernhem. We publiceren deze maatregelen in een later stadium.

Update 2020-06-04 – Huis Kernhem opent nieuwe culturele seizoen op 22 augustus
We zijn verheugd dat we op 22 augustus weer van start kunnen gaan met een nieuw programma. Thea Vos exposeert vanaf deze datum een selectie uit haar oeuvre. Lees hier verder over deze expositie. We nemen uiteraard alle maatregelen overeenkomstig de eisen en richtlijnen van de overheid voor een veilig bezoek aan Huis Kernhem. We publiceren deze maatregelen in een later stadium.

Update 2020-05-27 – Huis Kernhem gesloten tot medio augustus
Met de meest recente richtlijnen van de overheid is het mogelijk om weer exposities te organiseren onder een aantal beperkende voorwaarden. Omdat niet alle exposanten bereid zijn te exposeren onder deze beperkingen, waar wij uiteraard begrip voor hebben, is het ons niet gelukt om een programma samen te stellen vanaf 1 juni a.s. Op dit moment verwachten wij dat Huis Kernhem weer open zal gaan voor exposities vanaf medio augustus. Wij houden u uiteraard verder op de hoogte via onze website en zullen een nieuwsbrief versturen met informatie over de start van het nieuwe seizoen.

Update 2020-04-03
Omdat wij doorgaans geen (klassieke) concerten organiseren gedurende de zomermaanden, betekent de sluiting van Huis Kernhem tot 1 juni tevens dat de concertreeks van het huidige culturele seizoen is afgelopen. Vanaf september starten wij weer met een nieuwe reeks concerten. Via onze agenda houden wij u op de hoogte van de programmering. Exposities gaan in de zomerperiode wel gewoon door, dus wij hopen dat wij u vanaf 1 juni weer kunnen begroeten in Huis Kernhem.

Update 2020-03-23 – Huis Kernhem gesloten tot 1 juni
Naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen van de overheid van 23 maart j.l. is Huis Kernhem genoodzaakt de deuren te sluiten tot 1 juni a.s. De vervallen evenementen (zie agenda) worden verschoven naar een later tijdstip. Over de expositie van Hanny Heetman zullen wij u later informeren. Deze expositie mist in ieder geval het eerste weekend op 30 en 31 mei.

Update 2020-03-16 – Huis Kernhem gesloten tot en met 17 april
Huis Kernhem heeft de maatregelen in verband met het Corona-virus verder aangescherpt. De exposities en concerten die aanvangen vóór 6 april zijn vervallen. Dit betreft:
• Het laatste weekend van de expositie van Wouter Stips – “Ik zie je zo graag” op 21 en 22 maart
• Het concert van het duo Raymond Honing & Ursula Dütschler – “Wervelend Weens Klassiek” op 22 maart
• De expositie van Thea Vos van 28 maart tot en met 12 april
• Het Jazz-concert van Jasper van Damme “Tribute to Wayne Shorter” op 5 april

Effectief betekent dit dat Huis Kernhem het programma hervat op 18 april met de expositie “beeldende glaskunst” van Ewout Vis. Vanzelfsprekend volgen we de adviezen en instructies van het RIVM en de overheid en zullen eventueel nieuwe maatregelen nemen indien dat noodzakelijk blijkt. Wij houden u daarvan op de hoogte op onze website en in onze nieuwsbrief.
Bezoekers die online kaarten hadden besteld voor het concert op 22 maart zijn reeds door ons benaderd inzake een restitutieregeling.

De expositie van Wouter Stips heeft reeds twee succesvolle weekenden achter de rug en wordt dus met een weekend ingekort. Onze gasten die interesse hebben in het werk van Wouter Stips kunnen contact opnemen met:
SummerArt – Hetty van Summeren
Barbarossastraat 30
6522 DM Nijmegen
[T] 024-6424278
[M] 06-23104381
[E] info@summerart.nl

Update 2020-03-12 – Concert afgelast, exposties gaan door
Op dit moment gaan onze exposities door, maar hebben wij het concert op 22 maart van Raymond Honig en Ursula Dütschler geannuleerd. Huis Kernhem kent een kleinschalig karakter en bij de exposities zijn er voldoende mogelijkheden om afstand van elkaar te bewaren. De concertzaal heeft echter een intieme setting en hier zijn wij niet in staat om grotere ruimtes tussen onze gasten te bewerkstelligen, ook al heeft de zaal minder dan 100 zitplaatsen.