Trio Oboe Virtuosi

Concert | zo 15 januari 2023 | 12:00 - 13:30


Trio Oboe Virtuosi (Hanna Lindeijer, Inja Botden & Edoardo Valorz) brengt een gevarieerd programma, gespeeld op verschillende soorten barokhobo’s, van vroeg tot late barok met componisten die ook zelf ervaren barokhoboïsten waren! Aan de muziek is te horen wat hun eigen speelstijl was en wat ze zelf mooi en prettig vonden om te spelen. Er wordt ook gespeeld op de bijzondere hobo da caccia, waar maar zeer weinig componisten uiteindelijk voor hebben geschreven. De hobo wordt begeleid door klavecimbel en cello.

Hanna Lindeijer studeerde blokfluit aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht bij Heiko ter Schegget. In haar laatste jaar van de bachelor blokfluit, die afgesloten werd met het hoogst haalbare resultaat, begon zij bij Frank de Bruine met het leren bespelen van de barokhobo. Vanaf september 2009 studeerde Hanna aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na een jaar bij blokfluitist Sebastien Marq gestudeerd te hebben, heeft ze haar opleiding vervolgd met de masterstudie barokhobo bij Frank de Bruine. In het kader van deze masterstudie heeft ze onderzoek gedaan naar het maken van historische rieten en onderstiften in de 17e en 18e eeuw. Tijdens en na haar studie speelde ze met o.a. Holland Baroque, het Luthers Bach Ensemble, het Orkest van de 18e eeuw, Concerto D’amsterdam, Theresia Youth Baroque Orchestra (een Italiaans orkest dat zich richt op vroeg klassieke muziek), Nederlandse Bach Vereniging, Concerto Copenhagen, Academy of Ancient Music en de Koelner Akademie. Bij het barokorkest Concerto D’Amsterdam is zij vaste eerste hobo.

Inja Botden studeerde cello bij Gyözö Harsányi en viola da gamba bij Freek Borstlap. Na haar studie speelde ze in Het Gelders- en Brabants Orkest het grote romantische repertoire. Vanaf 1995 heeft zij zich gespecialiseerd op de barokcello en de violoncello piccolo. Met kamermuziekensembles zoals Ensemble Cristofori uit Frankrijk en The Flanders Baroque Consort gaf zij concerten in heel Europa. Inja is samen met Gerdien Romeijn artistiek- en zakelijk leider van het nieuwe barokorkest ‘La Sorpresa’. Zij is de vaste celliste van Het Alexander Consort en Bach Consort Nijkerk en is een veelgevraagd continuo speelster in binnen- en buitenland.

Edoardo Valorz, geboren in Italië, studeerde in Vicenza (I) en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als solist en continuospeler – klavecimbel en orgel – speelde Edoardo op diverse festivals. Hij speelt in ensembles zoals Amsterdam Baroque Orchestra, Symphonie Atlantique, PRJCT Amsterdam, Northern Consort en Concordi Musici. Hij werkt samen met dirigenten als Ton Koopman, Christopher Hogwood, Bart Kuijken, Peter Van Heyghen, en Alfredo Bernardini. Edoardo is promovendus aan de Universiteit Leiden en het Orpheus Instituut van Gent. Hij doceert het vak Historische Ontwikkeling van het Klavecimbel en Klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.