Duo Adelfoi – Florestan & Ludovic Bataille – Geannuleerd

Concert | zo 19 april 2020 | 12:00 - 13:30


In verband met de Corona-crisis is deze expositie geannuleerd en zal worden verplaatst naar een later moment. Op onze nieuwspagina kunt u de meest recente informatie vinden over de maatregelen die wij nemen naar aanleiding van adviezen en instructies van RIVM en de overheid.

Florestan (°1992, piano) en Ludovic (°1995, viool) Bataillie zijn twee muzikale broers die samen ‘Duo Adelfoi’ (Grieks voor broers) vormen. Zij spelen op 19 april werken van Schubert, Monti, Lekeu en Elgar, alsmede een eigen compositie.

Muziek maken is hun grootste passie en ze doen er dan ook alles aan om op een podium te staan en de mensen warm te maken voor hun repertoire. Ze genoten allebei een klassieke opleiding, maar staan erg open voor andere genres en verkennen nieuwsgierig wat er naast het enorme klassieke oeuvre nog allemaal te vinden is. Ze werden als duo gecoacht door vooraanstaande pedagogen zoals o.a. France Springuel, Guido de Neve, Eliane Reyes, Dirk Vermeulen en Jan Michiels. Samen namen ze deel aan diverse masterclasses zoals ‘Music Course’ in Vught (NL), het ‘Peter De Grote Festival’ in Groningen (NL) en de ‘International Music Academy’ in Dinant. Ze hechten veel belang aan eigen composities en improvisaties en programmeren dan ook geregeld eigen werken in hun recitals. Daarnaast staan ook grote klassieke meesterwerken van Beethoven, Schumann, Brahms, Grieg en vele anderen op hun repertoire.  Met een origineel samengesteld programma dat het midden houdt tussen klassiek en eigen werk werden ze bekroond in de muziekwedstrijd ‘Music Live’ en kregen ze de kans om op concertreis te gaan naar Zagreb (Kroatië). Naast het standaardrepertoire en eigen composities is een van hun belangrijkste doelstellingen het promoten en uitvoeren van Belgische (romantische) kamermuziek voor viool en piano.