27e AmateurXpositie

Expositie | za 13 februari 2021 - zo 14 februari 2021 | 12:00 - 17:00


We sluiten het kalenderjaar traditiegetrouw af met de AmateurXpositie, de 27e editie alweer! Laat u verrassen door de kunstwerken van iets meer dan 50  – meest lokale – kunstenaars die aan deze expositie meedoen.

Corona 

Als gevolg van de overheidsmaatregelen in verband met corona is de AmateurXpositie tijdelijk onderbroken, aanvankelijk tot en met 19 januari, inmiddels tot en met 9 februari.  Hopelijk is de (gezondheids)situatie in Nederland na 9 februari zodanig beter dat we weer op verantwoorde wijze open kunnen. In dat geval is het weekend van 13 en 14 februari 2021 het slot van de expositie.

Ondertussen kunt u alle kunstwerken ook bewonderen via een uitzending van de de tweewekelijkse kunstrubriek ‘Mooi Zo’ op Ede Tv (XON). Deze uitzending is nog terug te kijken via de website van XON  en via Youtube.

Odette Valks winnaar 27e AmateurXpositie

Odette Valks is met haar schilderij in olieverf ‘Nova’ de winnaar van de 27e AmateurXpositie van Huis Kernhem. De jury roemde het werk als ‘een pakkend beeld met een sterke focus en compositie dat direct alle aandacht trekt’. Omdat ook Huis Kernhem tijdelijk de deuren heeft moeten sluiten in verband met de  lockdown kreeg de bekendmaking van de prijswinnaars een zeer bijzondere vorm. De winnaars werden namelijk op 28 december 2020 onthuld via Ede TV in de tweewekelijkse kunstrubriek ‘Mooi zo!’.

De jury waardeerde  Bert de Snoo met het schilderij ‘Toen ‘t nog gewoon was’ met de tweede prijs.  Anneke van Haastert werd derde met het object ‘Donderwolk’ van albast. De jury bestond uit de kunstenaars Jan van Rossem, Iris Schreven en Thea Vos. Allen exposeerden zij ooit in Huis Kernhem.