22 december 15.00 uur feestelijke opening AmateurXpositie

Zaterdag 22 december 2018 is om 15.00 uur de feestelijke opening. Vanaf 14.30 uur is de inloop met een muzikaal onthaal door accordeonist Jan de Boer. De expositie wordt officieel geopend door de Edese wethouder voor Cultuur Hester Veltman-Kamp. Ria Maliepaard – mede-organisator van de eerste AmateurXpositie – zal met de aanwezigen terugkijken op het ontstaan van de expositie.

Inleveren van de kunstwerken tbv de expositie

Aan de 25e AmateurXpositie zijn ook prijzen verbonden. Alle werken worden beoordeeld door een vakkundige jury. De beste drie vallen in de prijzen. Ook is er een publieksprijs. Alle bezoekers van de expositie mogen op het werk van hun voorkeur een stem uitbrengen.

Prijsuitreiking 

De prijsuitreiking is zaterdag 5 januari 2019 om 15.00 uur in Huis Kernhem. De prijzen worden uitgereikt door de Edese zangeres Tineke Roseboom die vorig jaar de Cultuurprijs 2017 van de Gemeente Ede won. Ook heeft zij eerder opgetreden in de concertcyclus van Huis Kernhem.

Verruimde openingstijden

De 25e AmateurXpositie loopt van 22 december tot en met 13 januari 2019. Traditioneel is de expositie rond Kerst en de jaarwisseling. Huis Kernhem is in deze vakantieperiode extra geopend. Naast elke zaterdag en zondag, gaan de deuren ook open op Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Altijd van 12.00 tot 17.00 uur.