De voorstelling van Grupo Masflamenco heet  ‘Flamenco en el patio’
Deze naam geeft  gelijk het intieme karakter van deze authentieke flamenco-voorstelling  aan.

Flamenco op een binnenplaats in Spanje, gebracht door een groepje  rasechte artiesten maar bovenal muzikale vrienden. In dit programma  zullen typische flamenco-stijlen als ‘Solea’ (lied van de eenzaamheid)  en ‘Alegrias’ (lied van de levensvreugde) aan bod komen, maar zullen  ook  minder bekende stijlen de revue passeren.

Flamencogroep ‘Grupo Masflamenco’komt voor uit de vroegere flamenco groep La Primavera.

De  danseres is elegant en spetterend tegelijk en draagt schitterende kostuums, de zangeres is mooi en integer, maar ook uitgelaten en zorgeloos. De gitaar klinkt melancholisch maar is ook ritmisch zeer aanwezig, evenals  de percussie, die net als het handklappen een wezenlijk onderdeel  vormt in de flamenco van tegenwoordig. Kortom een flamenco-voorstelling waarin alle elementen uit deze gevarieerde  muzieksoort naar voren komen.
Grupo Masflamenco bestaat uit: Dans door Mascha Meijman
Zij danst vanaf haar 18e jaar flamenco en woonde 4 jaar lang in Sevilla (Spanje)en ging vaak naar Jerez en Madrid, zij treedt veel op in Nl, zit in verschillende flamencovoorstellingen voor kinderen, geeft les in Utrecht en Den Haag en organiseert met haar impresariaat ‘Masflamenco’ allerlei soorten workshops, lezingen, lessen en optredens, waarin flamenco de bindende factor is.
Gitaar: Arturo Ramon
Arturo speelt zijn hele leven al gitaar en studeerde af aan het Rotterdams  conservatorium bij grootmeester Paco Pena, hij is de meest gevraagde flamenco (begeleidings) gitarist in NL en werkt hij als geluidstechnicus en flamencomuziekproducer.
Zangeres Erminia Fernandez Cordoba (zijn vrouw) zingt van kleins af aan en treedt met alle grote en kleinere sterren aan het firmament op in grote muziekgezelschappen of juist in hele kleine settings als deze. Zij heeft tevens aan het conservatorium in Rotterdam gestudeerd waar zij cum laude is afgestudeerd.
Percussionist Ron van Holland speelt bij vele flamencogezelschappen in NL en leeft voor de muziek en het ritme.

Voor meer info,beeld en geluidsmateriaal zie: www.masflamenco.nl

Ontdek het verhaal achter de muzieknoten.

Krijg alvast een voorproefje van het Late Night concert en ontdek het verhaal achter de gespeelde stukken. Musicoloog en artistiek manager van de Edesche Concertzaal Jan-Willem van Ree neemt je in deze concertlezing mee naar de wereld van Franz Schubert en César Franck. Hij vertelt alle ins en outs over de gespeelde muziek van deze componisten. Pianiste Anna Fedorova, violist Janusz Wawrowski en altviolist Lech Antonio Uszynski laten de meest bijzondere passages daaruit live horen. Tijdens het Late Night Concert hoor je de complete muziek, maar met deze inleiding in het achterhoofd, weet je precies waar je op moet letten.

Schubert en Franck

Franz Schubert en César Franck schreven wereldberoemd geworden kamermuziek. Schuberts ‘Arpeggione-Sonate’ en Francks ‘Vioolsonate’ behoren volgens vele muziekliefhebbers tot de mooiste kamermuziek van de hele negentiende eeuw.  Hoe bekend deze stukken ook mogen zijn, nog steeds zijn niet alle geheimen en mysteries ontrafeld. Zo schreef Schubert zijn ‘Arpeggione-Sonate’ oorspronkelijk voor een wel heel bijzonder instrument: de arpeggione, een kruising tussen een gitaar en cello. En Francks Vioolsonate gaat zowel op cello als viool door het leven. Ontdek het geheim achter deze stukken.

vrijdag 26 mei: 16.00 – 17.00 uur

Huis Kernhem maakt onderdeel uit van het programma Internationaal KamermuziekFestival Ede 2017.
Voor meer informatie: www.ikfe.nl