De doelstelling van Huis Kernhem

Al bijna twee decennia centrum van Kunst en Cultuur voor Ede

Begin jaren negentig van de vorige eeuw heeft de gemeente het plan opgevat om de benedenverdieping van Huis Kernhem te gaan gebruiken voor het voltrekken van huwelijken en culturele activiteiten.

In januari 1994 werd Stichting Kernhem in het leven geroepen “ter bevordering van culturele activiteiten in en om Huis Kernhem en dit in de meest uitgebreide zin van het woord”. Door de in 1999 uitgevoerde restauratie werd het interieur uitermate geschikt gemaakt voor exposities, lezingen en kamerconcerten. Dat is dan ook precies wat onze stichting doet.

Uit ons beleidsplan 2007–2010: “De stichting organiseert het gehele jaar  tentoonstellingen van beeldende kunsten en maandelijkse koffieconcerten. De stichting wil bovendien haar activiteiten uitbreiden naar andere kunstzinnige vormen op het gebied van bijv. film en literatuur.”

De stichting richt zich vooral op de lokale bevolking van Ede, terwijl er ook duidelijk sprake is van regionale en landelijke uitstraling. Steeds meer kunstenaars uit het gehele land zorgen voor verhoging van kwaliteit en variatie van het aangeboden werk.

De Stichting draait voort de exploitatie van Huis Kernhem geheel op vrijwilligers.

 

Organisatie

Exposities

Stichting Kernhem bestaat uit een aantal vrijwilligers. De stichting organiseert het gehele jaar exposities van werk van kunstenaars die daar professioneel of in vrije tijd mee bezig zijn. We onderscheiden (gedeeltelijk) gesubsidieerde en verkoopexposities. Exposities duren meestal drie weekenden en zijn gratis toegankelijk. Rondom de jaarwisseling organiseert de stichting jaarlijks de Kernhem Amateur-Xpositie.

Koffieconcerten

De stichting organiseert negen koffieconcerten per jaar in de trouwzaal van Huis Kernhem. Van september tot en met mei iedere derde zondag van de maand om 12.00 uur. In samenwerking met Cultura wordt in december TalentEDe gepresenteerd, met jonge muzikanten uit de gemeente Ede.

Verhuur

Daarnaast is er de mogelijkheid van het organiseren van maatschappelijk culturele activiteiten, zoals meetings en seminars.

Trouwen

U kunt ook trouwen in Huis Kernhem, het is een van de vier officiële trouwlocaties van de gemeente Ede.

Catering bij de buren

De stichting heeft een contract met Pannenkoekenboerderij Kernhem om tijdens exposities e.d. van hun diensten gebruik te kunnen maken.