Komende exposities:

16 september – 1 oktober 2017

Willem Grift:

Zijn lyrisch abstracte doeken zijn zeer uitgesproken van karakter. Heldere en warme kleurstellingen verstillen hier en daar tot haast monochrome werken. Daarmee vindt er in zijn werk een zekere versobering plaats met behoud van kracht en met dynamische kleurbanen in monumentale composities. Grote bewegingen worden in spanning gebracht met richtingen, lijnelementen en verfijnde details. Zijn materiaalbehandeling en textuur blijven robuust en expressief.

Kees Weimer:

Kees Weimer onderscheid zich met zijn werk door eenvoud en originaliteit in kunst te smeden. En met smeden wordt dit letterlijk bedoeld. Kees is namelijk één van de weinigen die zich uitsluitend met metaalkunst bezig houdt. Van roestig Cortenstaal tot glanzend roestvaststaal tot zachtere metalen als messing, koper en brons. naast smeden is Kees ook ervaren in het gieten van o.a. bronskunst. Kees heeft intussen naam gemaakt op diverse exposities. Inmiddels wordt zijn werk in kennerskringen hoog aangeslagen en weten zijn kunstwerken inmiddels hun plek op diverse plaatsen in de wereld te vinden, aangekocht door het oog van de kunstkenners.Kees Weimer onderscheid zich met zijn werk door eenvoud en originaliteit in kunst te smeden. En met smeden wordt dit letterlijk bedoeld. Kees is namelijk één van de weinigen die zich uitsluitend met metaalkunst bezig houdt. Van roestig Cortenstaal tot glanzend roestvaststaal tot zachtere metalen als messing, koper en brons. naast smeden is Kees ook ervaren in het gieten van o.a. bronskunst. Kees heeft intussen naam gemaakt op diverse exposities. Inmiddels wordt zijn werk in kennerskringen hoog aangeslagen en weten zijn kunstwerken inmiddels hun plek op diverse plaatsen in de wereld te vinden, aangekocht door het oog van de kunstkenners.

7 oktober – 22 november

Expositie docenten Cultura Ede

Vijf docenten beeldende kunst van Cultura exposeren voor het eerst gezamenlijk hun eigen werk.

Het gaat om Juliette Calis (tekeningen en schilderijen), Theo Fokke (beelden), Wim Gregoor (schilderijen), Wim den Hertog (keramiek) en Wim Schreuder (schilderijen).

 

18 november – 3 december

Helmi Ruyschaver

Improspiratie

Dynamisch treffen van meerdere kunstenaars met o.a. Helmi Ruychaver, schilderijen

Cursisten: Trudi Windau, schilderijen en hoeden.